VPO PROMOVENDI PRE-CONFERENTIE

Ook dit jaar wordt voorafgaand aan de ORD de VPO promovendi pre-conferentie georganiseerd, speciaal voor PhD-studenten uit Nederland en Vlaanderen!
Tijdens de pre-conferentie kan je in de ochtend van de eerste conferentiedag alvast mede-promovendi ontmoeten en een workshop naar keuze volgen. Binnenkort volgt  meer informatie over de sprekers en de inhoud van de workshops. Als je je inschrijft voor de pre-conferentie, kun je t.z.t. je voorkeur voor een van de workshops doorgeven.

 

Programma woensdag 5 juli 2023

09.00 – 10.00 uur    Registratie, inloop met koffie/thee & (re)connect

10.00 – 10.30 uur     Opening & welkom

10.30 – 12.00 uur     Workshops

12.00 – 13.00 uur     Lunch

 

Ga naar de registratie om je in te schrijven voor de pre-conferentie. Wanneer je ook aan de ORD zelf wil deelnemen, schrijf je dan voor de ORD in. Je kunt de pre-conferentie aan je registratie voor de ORD toevoegen. 
 

We hopen je te zien bij de pre-conferentie!

Het VPO-bestuur 

Workshops

1. Erkennen & Waarderen van academici: een nieuwe standaard voor de academische wereld?

 Het belang van het erkennen en waarderen van academici kan niet worden overschat. In een wereld waarin de druk om te publiceren, onderwijs te geven, kennis over te dragen, samen te werken en te professionaliseren groot is, is het cruciaal dat academici op de juiste manier worden erkend en gewaardeerd voor hun inspanningen.


Deze nieuwe standaard omvat een breed scala aan bijdragen, waaronder onderzoek en publicaties, onderwijs en mentorship, dienstverlening aan de wetenschappelijke gemeenschap en de maatschappij, samenwerking en interdisciplinair werk, en creatieve prestaties en innovatie. Daarom zouden niet alleen kwantitatieve maatstaven zoals publicaties en citaties in overweging moeten worden genomen, maar ook kwalitatieve factoren zoals de impact van het werk op de wetenschap en de maatschappij, de mate van samenwerking en interdisciplinair werk, en de originaliteit en innovatie van de bijdrage.


Laten we samen het Erkennen & Waarderen van academici omarmen als een nieuwe standaard voor de academische wereld, zodat we een omgeving creëren waarin wetenschap en maatschappij optimaal worden bediend. Hierover meer in deze workshop.

2. De laatste horde: hoe bereid je je proefschriftverdediging voor? 

Bevind je je in de laatste fase van je Phd traject? Tijdens deze sessie krijg je de mogelijkheid om met ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan over de voorbereiding en het verloop van je proefschriftverdediging. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vragen over de verdediging (anticiperen op vragen, reageren op vragen) of over het afronden van je proefschrift en de planning

 
 

3. Hoe schrijf je een kansrijke subsidieaanvraag?

Wil jij handvatten krijgen over het schrijven van een goed onderzoeksvoorstel? 

Wil je meer weten over subsidies en aanvraagprocedures? Kom dan naar de workshop van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

 

Het NRO heeft als doel om met kennis uit onderzoek de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs te verbeteren. Dit doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de resultaten uit dit onderzoek toegankelijk en bruikbaar te maken voor de onderwijspraktijk en het onderwijsbeleid.

 

Deze workshop biedt inzicht in de verschillende activiteiten van het NRO met daarbij ruime aandacht voor de NRO-subsidierondes en aanvraagprocedures. Duik met ons in de wereld van het schrijven van aanvragen en leer waar reviewers op letten. Je krijgt onder andere tips over het indienen van een subsidieaanvraag en ontvangt feedback op een eigen geschreven tekst (optioneel).

Sofie Schouwenburg, Beleidsmedewerker team onderzoek funderend onderwijs

Rosanne Zwart, Hoofd team onderzoek

4. Na je PhD: loopbaanoriëntatie

Wil je meer te weten komen over mogelijkheden na je PhD, ook buiten de academische wereld? In deze sessie vertellen meerdere (recent) gepromoveerden over hun loopbaan en gaan we in gesprek over de verschillende carrièrepaden.